Ja es poden recollir les entrades del documental 'Les noies d'Alba Daurada'

16/04/2018 - 12:45

Les entrades es poden obtenir a la Consergeria del Casal de Cultura. 

 

El proper dimarts, 24 d'abril a les 19h, l'Auditori Maria Feliu de Barberà del Vallès acollirà el tercer passi de tot un seguit de documentals que ofereix DocsBarcelona, la xarxa més gran del món especialitzada en el cinema documental, i a la qual s'ha adherit el consistori barberenc.

Es tracta de la projecció de 'Les noies d'Alba Daurada', un documental produït conjuntament entre Dinamarca, Finlàndia i Noruega que ha estat premiat en diferents festivals internacionals.

 

 

 

 

Sinopsi

“Què ha passat a Grècia?” es pregunta en veu alta el cineasta Håvard Bustnes a l’inici d’aquest inquietant documental. En els últims anys, la imatge d’un país amb platges assolellades i gent amigable ha estat enfosquida per ideologies polítiques properes al nazisme que s’encarnen en Alba Daurada, el partit que a les eleccions del 2012 va aconseguir 21 escons al Parlament grec.

Quan nombrosos membres destacats del partit són empresonats, les seves dones (entre elles la filla del líder Nikos Michaloliakos) agafen les regnes de la formació i continuen propagant-ne el missatge. Totes elles tenen la suficient experiència per evitar escletxes en el discurs oficial i s’asseguren que les entrevistes que els fan quedin tal com volen. Però en un moment de distracció, el director marxa corrent amb la càmera i aconsegueix enregistrar imatges compromeses del partit neonazi. El material resultant, complementat amb imatges d’arxiu, no deixa cap dubte sobre el costat depravat d’aquest partit polític i revela l’abisme, cada vegada més clar, entre la realitat i la imatge que pretenen donar. 

 

El director

Håvard Bustnes és director i productor, llicenciat en Dret per a Televisió per l'Escola de Cinema i TV de Lillehammer, Noruega. Les seves primeres pel·lícules van ser Two Raging GranniesHealth Factory Big John, amb què va guanyar el prestigiós premi al millor documental als Amanda Awards de Noruega. La seva nova pel·lícula Golden Dawn Girls (Les noies d'Alba Daurada) es va estrenar al festival IDFA el novembre de 2017.

 

Més dades

Entrada gratuïta. Aforament limitat.

No recomanada per menors de 7 anys

Obertura de portes: 18.30h

 

Condicions d'accés

-          Per poder accedir a la sala cal disposar d'entrada. Aquesta es podrà recollir des del dilluns anterior a la setmana de la projecció, és a dir, 9 dies abans, a la

-          consergeria del Casal de Cultura en el seu horari habitual de dilluns a divendres i fins a 15 minuts abans de la projecció.

-          Es podran recollir un màxim de 4 entrades per persona.

-          No es permetrà l'entrada un cop iniciada la projecció.

-          Els menors de 16 anys han de venir acompanyades per un familiar adult o tutor/a legal.  

 

 

Acte: Documental 'Les noies d'Alba Daurada'

Dia: Dimarts, 24 d'abril

Hora: 19h

Lloc: Auditori Maria Feliu

c/ Nemesi Valls, 35

08210 - Barberà del Vallès

Més informació a: http://www.bdv.cat/docsbarcelona