Barberà gaudeix intensament de quatre dies de Festa Major

11/07/2018 - 13:00

Els barberencs i les barberenques han tornat a sortir al carrer per gaudir de la seva festa major durant 4 dies plens d'activitats per a tots els públics.

Aquest passat cap de setmana Barberà del Vallès ha tornat a celebrar la seva Festa Major. Des del divendres 6 fins el dilluns 9 de juliol, la ciutadania ha pogut gaudir d'un ampli programa d'activitats, pensades per a tots els públics. Els barberencs i barberenques s'han abocat al carrer a viure intensament la seva Festa Major en actes molt diversos, des d'actuacions musicals, mercadets, balls, humor, activitats esportives i jocs per a la canalla.

La Festa Major es va iniciar el divendres 6 de juliol, amb el tradicional pregó, que enguany va anar a càrrec de la Colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès, i l'Alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster Alay i que va marcar l'inici de les festes.

Tot seguit, a la mateixa plaça de la Vila hi va haver l'espectacle familiar Antipasti. Més tard, va començar l'hora dels concerts, amb diversos actuacions musicals per a tots el gustos: el jazz amb la vocalista Susana Sheiman, els concerts de l'Espai Jove i La Banda del Coche Rojo, un grup de versions que va combinar hits musicals amb un carismàtic show.

 

El dissabte, com cada any, l'esport va iniciar les activitats de Festa Major. El Mercat Municipal Onze de Setembre va ser un dels punts importants d'aquest dia amb una programació especial d'activitats i una Vermutada.

La quitxalla de Barberà va gaudir d'un espai ampli i exclusiu al Parc Europa durant el cap de setmana. Com a novetat, aquest any va destacar el Tobogan Gegant (Splash Slide) que va ser tot un èxit de participació i va permetre refrescar-se de la intensa calor.

A la tarda, les tradicionals curses populars i solidàries, organitzades per la Unió Atlètica Barberà, a la que han participat 350 persones, que van convertir l'acte en tota una festa esportiva i de solidaritat.

A les 20h es va iniciar el Seguici de la Festa Major, un recorregut per el passeig Doctor Moragas en el que participava la Colla de Geganters i Grallers de Barberà.

A les 22h, en el tradicional Correfoc, les colles de diables infantils i adultes de Barberà del Vallès, la Llagosta i Casc Antic de Barcelona van recórrer els carrers de la ciutat per acabar a la plaça de la Vila amb la ballada final.

Dissabte va acabar amb concerts, música i ball. A la plaça Cooperativa, Dolo Beltran, i a l'Espai Jove del Parc de Can Serra, Zapato y cordón, Mambo Jambo, Los Ganglios, i per tancar la nit, concert de The Mediaplayers.

 

El diumenge, 8 de juliol, es va iniciar amb la Trobada de Gegants, que va reunir a diverses colles geganteres catalanes, Montornès del Vallès, Sentmenat, Sant Quirze del Vallès, Ripoll, Creu Alta de Sabadell, Sant Joan Despí, Castellterçol, Sabadell Ciutat, Rellinars, Lliça de D'Amunt, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Pessebristes de Sabadell, Castellar del Vallès, Escoles de Barberà (Marta Mata, Can Serra i Miquel Martí i Pol), Escoles de Badia del Vallès (La Jota i la Sardana), Geganters i Grallers de Barberà del Vallès i la participació de la Colla Javier Bozal d'Artika (Navarra), Vinaròs (País Valencià), Fraga i Fem Gegants (Aragó).

De les activitats infantils programades per diumenge, destacà el Parc Humor Amarillo, un parc d'habilitat i destresa a l'Espai Jocs del Parc Europa.

I a la tarda, la tradicional Diada Castellera, enguany amb la participació dels Minyons de Terrassa, els Xics de Granollers i els Saballuts de Sabadell.

La jornada de diumenge va finalitzar amb els concerts de Le Group California i Ju i una Sessió de DJ A Skar i Dj Dual Blast a l'Espai Jove de Can Serra.

 

El dilluns, últim dia de festa, la protagonista de les activitats matinals va ser de la canalla, amb el Gran Parc d'Aigua i la Festa de l'escuma, a la plaça de la Vila.

A la tarda, el concert d'Havaneres i rom cremat va donar pas a la Batucada Arritmia, que va acompanyar la ciutadania fins al Parc Central del Vallès, on va tenir lloc el Castell de Focs d'artifici, que va posar el punt i final als quatre dies de festa.

 

Una Festa Major lliure de violències masclistes

Barberà del Vallès ha posat en pràctica el Protocol per unes Festes Lliures de Violències Masclistes, una iniciativa amb la qual es vol prevenir i en el cas que sigui necessari, actuar, davant de possibles situacions d'agressions per raó de gènere i/o orientació afectiva i sexual.  Per aquest motiu, durant les festes es va instal·lar a la plaça de la Vila un Punt Lila, Punt d'Informació i Atenció a les Violències Masclistes.