Barberà del Vallès s'adhereix a la campanya "Biomarató 2018 Ciutats amb vida"

09/04/2018 - 14:45

Del 27 al 30 d’abril, sortiu al carrer, al jardí, al parc públic més proper o on vulgueu i realitzeu observacions de qualsevol tipus d’ésser viu que veieu per participar a la Biomarató 2018!

Del 27 al 30 d’abril de 2018, se celebra la Biomarató 2018, el City Nature Challenge local de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

El City Nature Challenge (CNC) és una competició amistosa internacional d’observacions naturalistes, on 80 ciutats de tot el món competiran entre elles per aconseguir la major quantitat d’observacions d’éssers vius de la seva naturalesa local i publicar-les a internet.

La coordinació d’aquesta Biomarató 2018 a Barcelona es fa des del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i l’Institut de Ciències del Mar - Consell Superior d’Investigacions Científiques (ICM-CSIC).

La competició es farà a l’estil bioblitz, és a dir, una marató d’observacions naturalistes per registrar tantes espècies com sigui possible en un lloc i un temps determinats. En el cas de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, els llocs són els 36 municipis que formen l’AMB, entre els quals es troba Barberà del Vallès, que també s'ha adherit a aquesta campanya.

Guanyarà la ciutat amb més observacions naturalistes, més espècies d’éssers vius observats i més persones participants implicades.

Per registrar les observacions s’utilitzarà la plataforma de ciència ciutadana Natusfera, que és un quadern de camp per al mòbil, una xarxa social naturalista i una plataforma molt potent per al seguiment de la biodiversitat.

Les observacions registrades en Natusfera quedaran disponibles per a tothom i, posteriorment, passaran a formar part de GBIF (Infrastructura Mundial d’Informació en Biodiversitat, per les sigles en anglès), que amb gairebé 900 milions de registres constitueix la major xarxa mundial de dades de biodiversitat. D’aquesta manera, les dades seran útils per a la ciència i per afavorir la conservació de la naturalesa de les nostres ciutats.

 

Les dades de l’activitat a Barberà del Vallès són les següents:

 

Activitat: La fauna dels aiguamolls del Molí Vermell

Dies: 28 i 29 d'abril

Horari: De 10 a 12h

Lloc: Observatori dels aiguamolls del Molí Vermell

Organitza: Regidoria de Territori i Medi Ambient de l’Ajuntament de Barberà del Vallès

Col·labora: Grup d’aficionats a la fotografia de natura

Descripció de l’activitat: Les persones aficionades a la fotografia de natura que col·laboren amb l'Ajuntament en el concurs de la Biomarató 2018 ajudaran a les persones assistents a identificar les espècies que es poden observar als aiguamolls i a d’altres zones del Parc Fluvial del riu Ripoll, així com resoldre preguntes sobre fotografia o fauna. 

Per a més informació, podeu consultar aquest díptic: Biomarató 2018

 

Descarrega't el plànnol de situació on es realitzarà l'activitat a Barberà del Vallès